Az egyesület adószám az egy százalékhoz:
ADÓSZÁM : 19918974-2-05

pdfLetölthető PDF

1. A Horgászrend azon vízterületekre érvényes, amelyeken az Egyesületnek halgazdálkodási jogosultsága van, ezen vízterületek víztérkódja a területi jegyeken feltüntetésre kerül.
  2. Az egyesület vizein a horgászat és a rekreációs halászat a hatályos jogszabályokban és jelen horgászrendben rögzített feltételek betartásával végezhető.
  3. A gyermek horgász: csak felnőtt kíséretében-, egy bottal és azon egy horoggal szerelt készséggel horgászhat. Gyermek horgász tavainkon napkeltétől napnyugtáig csak úszós készséggel horgászhat.
  4. Az ifjúsági horgász: egy bottal és azon legfeljebb 2 horoggal szerelt készséggel horgászhat.
  5. Csónakot használni horgászás és etetés céljára csak a Tiszán és a Sajón lehet, ez a parti horgászatot azonban nem zavarhatja.
  6. A Tiszára, Sajóra, Nyugati + Keszi csatornára - a horgászat és a rekreációs célú halászat szempontjából - az országos előírások érvényesek.
  7. Az egyesület vizein az amur legkisebb fogható mérete 50 cm.
  8. A haltelepítésben érintett vizeken a telepítést követő szombat reggel 06.00 órától szabad horgászni – a HORGÁSZHELYET IS CSAK 06.00 ÓRÁTÓL LEHET ELFOGLALNI -, ettől eltérő időpont esetén a tagságot lehetőség szerint ki kell értesíteni.
  9. Az egyesület kezelésében lévő vízterületeken foglalt hely nincs, az érkezési sorrend a döntő. Tilos az egyesület vizeinek egyes szakaszát bárkinek bármilyen célra lefoglalni, „kisajátítani”! A tilalom megszegőivel szemben fegyelmi eljárást kell lefolytatni!
  10. Horgászat az Erdészeti-, Tolnai-, Hejőkürti-, Örösi- és Csécsi tavakon:
      •        TAVAINKON KIZÁRÓLAG A PONTYRA NINCS TILALMI IDŐ, CSAK MÉRET ÉS MENNYISÉGI KORLÁTOZÁS!
      •         Felnőtt horgászaink naponta 2+1 db darabszám-korlátozás alá eső halat és 5 kg egyéb halat tarthatnak meg, hetente maximum 5 db darabszám-korlátozás alá eső halat és 15 kg egyéb halat tarthatnak meg.
      •         Ifjúsági horgászaink naponta 1+1 db darabszám-korlátozás eső halat és 5 kg egyéb halat tarthatnak meg, hetente maximum 4 db darabszám-korlátozás alá eső halat és 15 kg egyéb halat tarthatnak meg.
      •         Gyermek horgászaink naponta 1 db darabszám-korlátozás alá eső és 5 kg egyéb halat tarthatnak meg, hetente maximum 3 db darabszám-korlátozás alá eső halat és 15 kg egyéb halat tarthatnak meg.
      •         Felnőtt horgászaink évente összesen 100 db, ifjúsági és gyermek horgászaink évente összesen 50 db darabszám-korlátozás alá eső halat tarthatnak meg. Maximális db elérése esetén új területi horgászjegyet kell váltani!
      •           Stég építése, a horgászathoz a bójázás, valamint a víz szélétől 5 méteren belül sátor, lakókocsi használata, fix műtárgy építése Tilos! Az Örösi és a Tolnai tavon július 01. és augusztus 31. között etetési tilalom van. Mindenféle etetőanyag vízbedobálása, valamint etetőkosár használata TILOS!
      •           Tilos a vízparti növényzet csonkítása és kiirtása!
      •           A zavartalan horgászat biztosítása érdekében az egyes horgászok bottartó villái között a minimum 5 méter távolságot kell tartani jobbra és balra. A horgász saját bottartó villái között maximum 1 méter távolság lehet.
      •           A tavainkon lévő szigetek horgászattól elzárt területnek minősülnek. (sziget az a terület, amit száraz lábbal nem lehet megközelíteni)
  11. A vizek felszínén úszó, vagy vizet szennyező romlott etetőanyag használata TILOS!
  12. Horgászni csak tiszta horgászhelyen lehet. A leszúrt bottartó villától 5 m-en belül szemét nem lehet. Aki szemetes horgászhelyen horgászik, vét a horgászrend ellen és a területi jegyét a halőr bevonja, és az ügyben az etikai bizottság jár el. A horgászoktól és halászoktól elvárt a sport- és kulturált emberhez méltó magatartás. Az ez ellen vétőkkel szemben fegyelmi eljárást kell lefolytatni!
  13. A horgászhelyet tisztán és rendezetten kell hagyni, az összegyűjtött szemetet a horgászat végeztével el kell szállítani!
  14. A bedobott horgászkészséget csak olyan távolságra lehet elhagyni, hogy kapás esetén be lehessen vágni.
  15. A Zabos Géza Horgász Egyesület kezelésében lévő horgászvizeken a csónakkal történő vontatásos horgászmódszer (trolling) alkalmazása TILOS! A horgászbotok felügyeletét másra bízni TILOS!
  16. A horgászzsákmány eladása, gazdasági jellegű cseréje szigorúan TILOS! A vízparton a hal átadása másik horgásznak TILOS!
  17. TILOS a horgok, az etetőanyag behordása vagy más eszközzel történő bejuttatása (pl.: etetőhajó).
  18. Pikkelyes halat Tilos drót haltartóban tárolni! Közös haltartó szák használata TILOS!
  19. A Morotván halászni TILOS!
  20. A horgászoktól és halászoktól sportemberhez méltó magatartást kérünk!
  21. November 01-től február 28.-ig halradar használata TILOS!
  22. Vizeinken az 5 kg feletti pontyot vissza kell engedni, megtartani TILOS!

Jelen Horgászrend 2016. február 1-jétől hatályos!

Megjegyzések:

Horgászegyesület

Horgászegyesület 1
  • Zabos Géza Horgászegyesület

3580. Tiszaújváros Bartók Béla út 7
    Telefon: 49/343-000
    WEB: www.horgaszegyesulet.tujvaros.hu

Vizeink 2
  • Folyók

Tisza (477-494 fkm-ig)
    Erőmű hideg-meleg üzemvízcsatorna
    Sajó (kesznyéteni hídtól a Tisza-Sajó torkolatig)